Kurkuma PREMIUM mletá

Kurkuma PREMIUM mletá.

Kategorie
Výrobce:Roma Fine Foods
Dostupnost:skladem
Balení:180 g
149,00 Kč
133,04 Kč bez DPH
Kurkuma PREMIUM mletá
Novinka

Kurkuma PREMIUM mletá

Kurkuma je koření původem z jihovýchodní Asie.
Pochází z rostliny Curcuma Longa, jejíž kořen (oddenek) se používá sušený a mletý.
Kurkuma se od starověku používala na celém indickém kontinentu a v jihovýchodní Asii k náboženským rituálům a k barvení kněžských rouch na žlutou.
Již od starověku je oceňován pro své vlastnosti v tradiční ajurvédské medicíně a jako kulinářské koření, které pokrmům dodává chuť a barvu.
Stále je široce používán jak v indické medicíně a kuchyni, tak v čínské medicíně, zejména pro schopnost kurkuminu působit proti zánětům v těle.
Kurkuma je také základem mnoha směsí koření, z nichž nejznámější je indické kari.
Existuje mnoho odrůd stejného kořene a kvality také v závislosti na její čistotě: kurkuma ROMA je prémiové kvality, takže pokud přemýšlíte, kterou koupit, naše kurkuma je ta, kterou hledáte.
Žlutý prášek, který se kupuje u specializovaných prodejců, pochází z mletí oddenku (nebo kořene) celé kurkumy.
Kurkuma rozemletá na prášek si zachovává všechny své vlastnosti a zjednodušuje příjem a míchání do pokrmů a není rozdílu při její konzumaci vcelku.

Ale proč je pro vás kurkuma dobrá?
Všichni víme, že kurkuma má pro tělo mnoho výhod, ale pojďme se na některé z nich podívat podrobně:
Je to nejsilnější přírodní protizánětlivý prostředek. Na bolesti kloubů a revmatoidní artritidu není lepší přírodní lék než lžička kurkumy rozpuštěná ve vodě nebo konzumovaná každý den s jídlem, aby mnohé bolesti zmizely.
Silný antioxidant. Kurkuma zlepšuje vzhled obličeje a vlasů, přirozeně působí proti volným radikálům, které jsou zodpovědné za stárnutí pokožky a vlasové pokožky.
Působí proti revmatickým a svalovým bolestem
Působí proti virózám a bolestem v krku: lžička kurkumy smíchaná s medem působí proti bolestem v krku, nachlazení a zánětům dutiny ústní obecně a také zvyšuje naši imunitní obranu.
Je to detox
Působí proti nadýmání a plynatosti: stimuluje činnost žlučníku při tvorbě žlučových kyselin, snižuje nadýmání a plynatost.
Je to silná mozková potrava: je to mozkový stimulant a zpomaluje stárnutí mozkových buněk.
Je to spojenec proti cukrovce: je schopen zmírňovat hladinu inzulínu a glukózy v krvi a předcházet cukrovce 2. typu.


Jak se kurkuma používá při vaření?
Velmi dobře se hodí ke kuřecímu a bílému masu, rybám a rýži. Je také vynikající pro dodání zvláštní chuti chlebu a těstu na pizzu a jako koření do rýže a rizota a do valencijské paelly.
Dá se použít i do dezertů, pro povzbuzení kreativity a pro dodání typické žluté barvy.
Mnozí doporučují kurkumu do pleťových masek a mastí: přestože vlastností kurkumy na obličej je mnoho, nedoporučujeme to dělat. Důvodem je právě typická žlutá barva, která by mohla obarvit pokožku i na několik dní.
Doporučujeme proto užívat kurkumu samotnou, lžičku tohoto koření smíchat s medem a vytvořit pastovitou směs zvanou „kurkumová pasta“, nebo ji přimíchat do pokrmů.

dovozce: Delishop, Tylova 836, Pelhřimov