Pepř růžový v nálevu

Pepř růžový v nálevu.

Kategorie
Výrobce:Roma Fine Foods
Dostupnost:skladem
Balení:190 g
248,00 Kč
221,43 Kč bez DPH
Pepř růžový v nálevu
Novinka

Pepř růžový v nálevu

Čerstvý pravý růžový pepř (Piper nigrum) konzervovaný v nálevu ze soli a vinného octa, nazývaný také "červená paprika".
Ve skutečnosti málokdo ví, že rostlina Piper Nigrum (stejně jako černý pepř, zelený pepř a bílý pepř) pochází z tropické Asie.
Ten se sklízí zralý z rostliny a musí být nutně konzervován ve slaném nálevu ze soli a vinného octa, aby nezměnil barvu na černou.
Ve skutečnosti rostlina pepřovníku produkuje jak zelený pepř (tj. bobule sklizené nezralé), tak si zachovává svou čerstvost nedotčenou.

Skutečný růžový pepř
Můžeme tedy říci, že „pravý“ růžový pepř je pouze ten ve slaném nálevu.
Dehydrovaný růžový pepř ve skutečnosti není nic jiného než ovoce/bobule Schinusu, další rostliny, odlišné od černého pepře.
Skutečný růžový pepř, získaný z rostliny Piper Nigrum, si totiž, jak již bylo řečeno, zachovává barvu pouze při uchovávání ve slaném nálevu.
Dávejte si proto pozor na každého na trhu, kdo vám nabízí nakládané bobule pepře Schinus.

Jak používat nakládaný růžový pepř?
Růžový pepř je v kuchyni oceňován pro svou jemnou chuť a skvěle se hodí do omáček, k masu a rybám a jako dekorativní ozdoba těch nejrafinovanějších pokrmů.
Před použitím solný roztok opláchněte a po použití dejte do lednice.

dovozce: Delishop, Tylova 836, Pelhřimov

  • Olivy Taggiasca vypeckované, v extrapanenském olivovém oleji
    Olivy Taggiasca vypeckované, v extrapanenském olivovém oleji
    Alberti 1986
    Vysoce kvalitní olivy „Cultivar Taggiasca“ pocházející výhradně ze zázemí západní Ligurie, vypeckované a konzervované ve vynikajícím extra panenském olivovém oleji. Ideální díky své malé velikosti k obohacení omáček a masa a rybích pokrmů.
    158 Kč
    detail
    Novinka
    Alberti 1986 Olivy Taggiasca vypeckované, v extrapanenském olivovém oleji
  • Olivy Taggiasca vypeckované, v extrapanenském olivovém oleji s oreganem
    Olivy Taggiasca vypeckované, v extrapanenském olivovém oleji s oreganem
    Alberti 1986
    Vybrané kvalitní olivy „Cultivar Taggiasca“ pečlivě zpracované tradiční metodou s jediným přídavkem extra panenského olivového oleje a přírodních příchutí (oregano a pažitka).
    168 Kč
    detail
    Novinka
    Alberti 1986 Olivy Taggiasca vypeckované, v extrapanenském olivovém oleji s oreganem
  • Extrapanenský olivový olej nejvyšší kvality
    Extrapanenský olivový olej nejvyšší kvality
    Alberti 1986
    Jedná se o takzvaný COMUNITARIO olivový olej - ze směsi oliv od místních farmářů. Spotřebitel má zaručen produkt nesporné kvality. V plechovce se silnou vintage osobností a velkou praktičností díky snadno ovladatelnému objemu, vynikající pro použití v kuchyni.
    848 Kč
    detail
    Novinka
    Alberti 1986 Extrapanenský olivový olej nejvyšší kvality